مقدمه
امروزه دکمه ها را به هر شکلی که می توانید تصور کنید و در اندازه های مختلف تولید میشوند. دکمهها از اشکال هندسی گرفته تا اشکال گل و حیوانات در طرح و رنگ های مختلف موجود هستند. دکمه یک عنصر اساسی در طراحی لباس و یک اکسسوری در خیاطی است.
دکمه ها در لباس برای بستن و نگه داشتن دو لایه پارچه در کنار هم، استفاده می شود. آنها برای دوخت روی لباس، انواع پوشاک، اکسسوری و لوازم جانبی دیگر استفاده میشود.
ما امروز اینجا هستیم تا درباره تاریخچه دکمه و انواع آن با شما صحبت کنیم.
همه آنچه که باید در مورد دکمهها از نام تا جنس و اندازه بدانید را به شما آموزش میدهیم.
برای یادگیری همه چیز در مورد آن آماده اید؟
تاریخچه دکمه
آیا میدانستید که دکمهها برای اولین بار به عنوان تزئینات مورد استفاده قرار گرفتند ؟
در اواخر قرن ۱۴ دکمهها بیشتر در پوشاک کاربرد شدند و از آنها بر روی لباس استفاده می شد. اما در قرن شانزدهم، دکمهها هم در لباس ها و هم در لوازم جانبی مورد استفاده قرار گرفتند.
جنس انواع دکمه
دکمهها را از نظر جنس میتوان به نه دسته تقسیم بندی کرد.
۱- دکمه پلاستیکی
هنگامی که انقلاب صنعتی رخ داد و پلاستیک وارد دنیای تولید شد، دکمهها نقش جدیدی پیدا کردند و به تولید انبوه، ارزان و گزینه های خوبی برای اتصال دهندهها و پرداختهای تزئینی تبدیل شدند. اگرچه زیپ ها یک نوآوری بسیار محبوب در بستن بودند، اما دکمه ها همچنان پرفروشترین بست در صنعت پوشاک بودند.
دکمههای پلی استری، نوعی پلاستیک ارزان قیمت هستند و می توان آن را شبیه چوب، مروارید یا فلز ساخت و رنگ آمیزی کرد.
۲- دکمه چوبی
دکمه های ساخته شده از چوب بسیار منحصر به فرد و ماندگاری طولانی دارند. دکمه های چوبی در حالت طبیعی خود دارای بافتها و الگوهای متفاوتی هستند. اما می توان آن ها را در انواع طرح ها و رنگ ها مختلف نیز رنگ آمیزی کرد.
۳- دکمه چرمی
از قدیم الایام برای ساخت دکمه از چرم طبیعی و چرم مصنوعی استفاده میشد. دکمههای چرمی معمولا برای لباس های رسمی همچون کت استفده میشد و ظاهری متمایز و لاکچری به کتها میبخشند.
۴- دکمه فلزی
دکمه های برنجی برای قرنها بخشی از لباس نظامی بوده است. دکمههای فلزی را میتوان با آرم یا لوگو برجسته چاپ کرد. که به آنها حس ارزشمندی بیشتری میدهند. این نوع دکمه ها بسیار انعطاف پذیر هستند زیرا می توانند صاف، بافت دار، چکشی یا دارای برآمدگی باشند. دکمه های فلزی می توانند بزرگ یا کوچک باشند و ظاهر تزئینی بسیار خوبی ایجاد کنند.
۵- دکمههای مروارید و صدفی
از مروارید و صدف می توان برای ساخت انواع دکمه های کاربردی و تزئینی استفاده کرد. مرواریدهای اصلی معمولاً سفید، کرم یا صورتی است و مرواریدهای مصنوعی را می توان در رنگ های مختلف ساخت. دکمه های مروارید کوچک بسیار زنانه هستند و اغلب در لباس عروس استفاده می شوند.
۶- دکمه پارچهای
می توان دکمهها را با پارچه های دلخواه پوشاند. کیتهای پوشش دکمه ای به خیاطها اجازه می دهد تا دکمه هایی مطابق با پروژه های خیاطی را طراحی و پوشش دهند. کیتهای دکمهای این امکان ار دارندکه اندازههای مختلف دکمه را فراهم کنند.
پایه آن به پشت دکمه فشار داده میشود تا روی لباس دوخته شود. این نوع دکمه دارای یک حباب گرد در قسمت بالا و یک ساقه در پشت (یا پایین) است که پارچه داخل آن قرا می گیرد.
۷- دکمه شیشهای
این دکمهها جزو دکمههای تخت محسوب میشوند. جنس آنها از پلاستیک شفاف بوده ودارای ۲ سوراخ در وسط هستند. معمولا به عنوان دکمههای مخفی در داخل مانتوها،پالتوها، دامن لنگی و لباسهای دیگر استفاده میشود.